Songs of the Anthropocene III

Beluister het album op Bandcamp, of elders, en bestel de CD via de contactpagina. Laat je adres en telefoonnummer achter (voor een Tikkie). De CD kost €20 (€10 voor XR leden).

Download HIER de songteksten (met vertalingen naar het Engels van niet-Engelse songs).

Download HIER de achtergrondinformatie over het compositieproces (in het Engels).

Op YouTube kun je al luisteren naar de clip van Age of Banana, de openingstrack. Het lied vat de chaos waarin we ons nu bevinden samen in een korte barrage van muziek en tekst, begeleid op drums door Thomas Jaspers, die je ook kunt horen op de laatste track van het nieuwe album. Ook voor de tweede track "We Sterven Uit" is inmiddels een clip gemaakt

Meer downloads

Scroll naar beneden voor Blue Dogs muzikale projecten, protestliederen, partituren...

Je kunt mijn muziek beluisteren op Spotify, YouTube en alle andere gangbare streamingdiensten. Gratis luisteren kan ook via Bandcamp. CD’s bestellen kan via de contactpagina. Zelf een CD maken? Download HIER de cover van het eerste album, en HIER de cover van Songs of the Anthropocene 2. De liedteksten staan op Bandcamp, maar voor Songs of the Anthropocene II kun je ze ook HIER downloaden, met Engelse vertalingen van de Nederlandstalige songs. Ik wens je veel luisterplezier. Heb je van alles gratis gedownload, voel je je schuldig en wil je iets doneren, dan kan dat HIER. Denk ook aan het delen van mijn muziek met je omgeving, of het benaderen van radiostations, concertzalen, pers...

Drie protestliederen

Dat we keihard tegen die muur gaan crashen wil nog niet zeggen dat we dan maar op het gaspedaal moeten trappen. Daarom schrijf ik zo nu en dan ook een protestlied. Je bent van harte uitgenodigd ze uit volle borst te zingen als we weer de barricades op gaan voor de goede zaak. Stuur een opname!

CHANGING SEASONS, klik HIER voor de bladmuziek.

MAAK DE AARDE NIET KAPOT

Klik HIER om de bladmuziek (PDF) te downloaden. Je kunt het ook op YouTube luisteren.

VLIEGEN HEEFT GEEN ZIN - klik HIER

DE TIJD IS OM (orig. Amelisweerd) - klik HIER

Ik schrijf vaak vanuit frustratie en woede over het vernietigende systeem waarin we leven, waarna ik me niet meer gefrustreerd en boos voel. Ik vind het dan ook lastig om mijn composities te duiden als 'protestlied' of 'activisme'. Ze gaan over mijn ervaring, en ik kan niet spreken met de stem van de massa, laat staan preken tegen discipelen. Ik geef mijn (negatieve) emoties een plek, zodat ik weer verder kan en nooit zal zeggen "het heeft geen zin". Want de aarde heeft zin. De waarheid heeft zin. Iedereen die zich inzet om de wereld mooier te maken heeft absoluut zin! Ik doe liever niet aan 'hoop', maar dat mijn muziek je troost, motiveert en je een lach en een traan bezorgt is mijn vurige wens. Zolang we in contact proberen te blijven - of komen - met de aarde en de mensen die ons voeden zijn we bezig om zin te geven aan ons bestaan. Daar steekt voor mij niets religieus, spiritueels of vaags achter, en ik zal ook nooit een 'isme' aan mijn luisteraars opdringen. Ik hou van recht voor zijn raap. Ik ben eerlijk, ook als ik het misschien mis heb. Ik ben ook maar een mens. Luister, zing, en laat je inspireren om het beste uit jezelf te halen.

Bladmuziek van het antropoceen

Ik ben bezig met het uitschrijven van mijn liedjes voor iedereen die ze thuis wil spelen. Hieronder het eerste album dat ik net heb afgemaakt, als losse PDFjes. De akkoorden zitten er bij voor als je een cover wilt maken. Ik zoek nog mensen om te proofreaden, want als ik het af heb wil ik het uitgeven als liedbundel, dus voel je vrij om suggesties te doen via het contactformulier. Als je op een link klikt begint hij direct met downloaden.


Songs of the Anthropocene I:

Au Revoir

Pirate Song

Blue Dog

Would You Like To Rule the World

Roast Together

Got Gun

My Little Garden

Tarmac

Nature Will Be Fine Without Us

The Giver

Have a Merry Christmas

Hoop ('Hope')


Songs of the Anthropocene II:

The News

Bruingrijs

Het is te Laat ('It's too Late')

Dat Mooie Leven ('That Beautiful Life')

Water Uit de Kraan ('Tap Water')

Everything Is Going According To a Plan

Blijf Bij Mij

Ode to Music

Storms Will Darken

Debiel

Sentinel


Van mijn aankomende 3e album heb ik de meeste liedjes ook al uitgeschreven. Stuur me een bericht!


Andere liedjes:

Maak de Aarde Niet Kapot (koorarrangement)

Overweeg ook een kleine donatie.

Andere muziek

Drie eenvoudige pianostukken proberen? Download ze HIER.

Ben je professional en zoek je een uitdaging? Ik heb een woest pianowerk geschreven getiteld Choppin', geïnspireerd door werken van Chopin.  Door omstandigheden zoek ik iemand die interesse heeft het werk in première te brengen. Durf jij het aan? Stuur me dan een bericht. Je kunt HIER alvast de partituur bekijken.

Korte actuele liedjes

Op YouTube kun je nu luisteren naar een paar korte (en iets minder korte) liedjes die ik in de afgelopen tijd heb geschreven over actuele onderwerpen. Ik plaats dit materiaal op Twitter, Instagram, Facebook, en YouTube (en in de nieuwsbrief, dus stuur een bericht en abonneer je), en als je liket of deelt vind ik dat supertof. Helaas ben ik voor het bereiken van publiek voor een groot deel van sociale media afhankelijk, zeker in deze tijd van binnen zitten. Ik ben niet iemand die zichzelf graag promoot. Tegelijkertijd is spelen voor een geëngageerd publiek mijn grote droom. Hulp in die richting waardeer ik dan ook enorm. Ik probeer sociale media posts zoveel mogelijk op mijn creativiteit te richten en niet op onzin. Abonneren op mijn kanalen betekent dus zeker niet dat je dagelijks last van mijn gedachten hebt.

Hier zijn de liedjes:

De aaibare activist

De ziekte

Vroeger keek ik uit naar de zomer

Hi ha hop (we moeten door)

Klimaatliedje voor Mark Rutte

Ruttes kudde

Radicalise

Zonder Hondje (over de avondklok)

Avondklok Rock

Wat is het buiten stil

Nog meer downloads

Download hier het "Slaapocalyps" concert van 8 juni 2020 (90MB!).

Download hier gratis de Hello Everybody ringtone,

of klik hier als je wakker wilt worden met mijn gejodel!

(Bestanden zijn MP3)

Water uit de kraan videoclip

Speciaal voor XR radio en de mensen van de Hot Stuff song contest heb ik een videoclip gemaakt voor Water uit de Kraan.

Eens Wordt het Lente

Lied voor de coronawinter. Ik hoop binnenkort met nieuwe apparatuur betere opnames te kunnen maken!

Mondkapjes en handen wassen

Voorlichtingsfilmpje over handen wassen en het correct dragen van een mondmasker

Badhuistheater video

Deze video-compilatie is gemaakt door Lulu Lightning van de voorstelling in het Badhuistheater op 11 december 2019. Bezoek haar website voor haar andere kunstprojecten.

De blauwe honden van Mumbai

Als je wil weten waar ik mijn naam vandaan heb, dan kun je dit filmpje kijken. Het idee is dat die honden niet weten wat er gebeurd is. Dat vraag ik me ook de hele tijd af.